Избери 6 или повече бутилки вино и вземи 10% отстъпка

Наталия Гаджева

Днес е времето на жената

Инж. техн. Наталия Гаджева завършва Висшия институт по храни телно-вкусова промишленост Пловдив, със специалност „Технология на виното и ВАН. От тогава работи във винарската промишленост
на България и преминава в изби като Ветрен, Брестник и Загрей. От 2007 г. заедно със съпруга си Константин Стоев създават Винарско имение Драгомир. Била е председател на Съюза на енолозите в България. Участва в дегустационните комисии на конкурсите „Вина рия“, „Винен индекс“, „Винен граал“, на Районната Лозаро-винарска камара, на сп. „Бакхус“. Лектор е на тематични винени майсторски класове. С любовта си към виното заразява много вино любители, които ежедневно сверяват винарските си познания с нея. Като вино консуматор обича да експериментира с дегустация на вина от различни страни и сортове, страст са и вертикалните дегустации. Майка е на двама сина, които вярва, че ще продължат семейния бизнес – по-големият вече е част от екипа, а малкият вече има сериозни познания във винопроизводството и участва в работния процес

Наталия Гаджева е истински голям и пъстър букет от емоции, знания, тем перамент, умереност, харизма. Тя е и огън, и буря, и в същото време с абсолютна прецизност е моторът, който никога не спира да работи в семейният бизнес – едно от най- модерните винарски имения у нас – „Драгомир“. Нейното „аз“ се оглежда във вината, които създава избата и е истинско удоволст вие да изпиеш чаша вино в личната й компания, докато словесно и дегуста ционно те разхожда из личния и свят и този на великата напитка. Ето какво ни сподели.

Максимална житейска скорост

Бих искала житейската ми скорост да е автоматик на 10, но е ръчна и по ска лата е около 9. Моята работа изисква много лично отношение и внимание към всеки детайл и човек, с когото се срещам и затова не мога да си позво ля да „карам“ на автоматик. Нужно е ръчно да настройвам скоростта в еже дневието си. Понякога тя може да е доста ниска, предпазлива, изчакваща, но обикновено е почти максимална.

Време за жени

Днес е времето на жената – то на пълно съответства на темперамента и енергията й. Динамично, модерно, бързо развиващо се, променящо се, така, както жената може да се променя. Мисля, че тази динамика много й подхожда. И ако трябва да съм честна, в това време ние имаме много повече възможности за разви тие, усъвършенстване и разкриване на пълния потенциал от възможностите и качества, които притежаваме. Е, заедно с това сме ангажирани доста повече, отколкото нашите баби преди 50 или 100 години, но както е видно успяваме да поддържаме и то успешно високата скорост.

Луд умора няма

Да, в днешно време работещите жени са „на педал“ по 12-13 часа. Не спирам да се учудвам как времето промени темповете на живот и то за няколко години и направи жените още по – издръжливи. Около мен има толко ва много динамични и темпераменти жени, че те ме зареждат. Те успяват да изглеждат прекрасно, намират време да поддържат външния си вид, да ходят на спорт, да практикуват хобитата си, да се забавляват, но и да бъдат добри домакини и в същото време професио налисти.
Аз, например, не усещам как ми мина ва денят. Като истински козирог така съм организирала и разчела времето си, че успявам да свърша работата си и във винарната и да отделя време за себе си, за семейството и приятелите. А за умората има една хубава българ ска поговорка – „Луд умора няма“ . Разбира се, че искам да имам повече време за почивка и любимите си хора. Но аз имам една „екстра“ в работата си, която всъщност ми дава много  – в семейният бизнес работя със съпруга си и големия ми син. Само за малкия засега остава времето вечер, но го компенсираме със съв местни пътувания и почивки. 

Усет за жена

Финесът и усетът, с които работи една жена мениджър, винаги се усеща и отличава такава фирма. И това не е само във винарския бизнес. Ние сме по-сетивни, детайлни, прецизни и това води до по-различ но усещане за работата на такава фирма. Доста детайли във винарството например, могат да се видят и усетят само от жените. Мъжете са силни в друга част от работата ни.

Магията на виното

Виното е жив, динамичен продукт и за мен той отразява и жизнеността и отдадеността на една жена. Магия няма, има много търпение и грижа. А когато тази грижа е от женска ръка – детето става по-добро. Най-доброто вино е това, което ви е накарало да го запомните – дали с хората, с които сте го споделили, дали с мястото, на което сте били докато сте го пили, дали с вкуса и емоцията, с която сте го запомни ли, дали с повода, заради който сте отворили бутилката. Затова са мен виното е повече емоция, отколкото качество, защото всеки има различ но небце и собствен критерий за ка чество, така че, нека всеки избере своето вино.
Тук искам да добавя, че много важно е, че българите все повече се учим да откриваме доброто вино и ставаме все по-добри ученици. Пътувайки по света, градим отноше ние към гурме културата, а виното е неизменна част от нея. Имаме възможност за сравнения, анализи, избор на различни вина. Докато отговарям на вашите въпро си пътувам по реките Рейн и Мозел с приятели. Много ме радва отно шението им към виното и любопит ството, с което откриват различните вина. Затова вярвам, че българинът ще постави в приоритетите си все повече и добрите български вина.

Балансът

Балансът е в уважението на личното пространство и личното време, в спо делянето, в диалога. Във взаимните компромиси и общите цели, които си поставяме. А семейството е всичко – ако човек има щастие в семейството, има успехи и в работата си. То е тази малка група от хора, за които обичта и уважението трябва да са основните приоритети. Затова съм щастлива, че имам и „мое“ лично време, което ни кой не е в състояние да ми го вземе То може да бъде в различно време на денонощието, но си е моето. Мога да го осмислям по различен начин, но така, че да го пазя само за себе си.

Мъжът

Мъжът е другата половина на жената. Ако той я подкрепя, уважава, ухажва – то тя ще е най-щастливият човек. За това е много важно мъжът да показва това отношение – да усмихва жената до себе си, да я кара да се чувства обичана и желана. Търпението, което се възнаграждава Нашата работа е бизнес за търпеливи хора. Много време трябва за всичко – да посадиш лозето, то да порасне, да направиш виното, то да отлежи, да имаш време да го презентираш и покажеш по най-добрия начин. Но когато това търпение започва да носи и резултати – ето, това ме провокира.

Любимото ми вино е това, което ме кара да се усмихвам, докато го пия. Това, което свързвам с хората, с които съм го споделила. Ако трябва да бъда по-конкретна – зависи с какво и къде ще го пия. Обичам свежи, но обемни бели вина и плътни, структурирани червени

Най-горещата новина е , че Винарско имение „Драгомир“ в края на октом ври влезе в класацията на top 100 – World’ s best vineyards , 2022. Само за две години откакто сме в новия ни винен дом вече сме във фокуса на
най-добрите лозя и винарни в света. И ако това не е провокация, която да те движи напред…!

Неочаквани гости във винарна „Драгомир“

Вратите на винарна „Драгомир“ винаги са отворени за очаквани и не очаквани гости, които обичат виното. Най-напред ще им покажа винарна та, защото е място, което заслужава да се види. Докато се разхождаме ще
ги поразпитам за вкусовете им и в зависимост от тях ще подбера и под ходящото вино. Но със сигурност ще има разкажа подробности за него, така че да го усетят най-добре. 

Партньор в разговора ни с Наталия е новият Range Rover Sport – голяма и мощна машина,
която до съвършенство на всеки детайл дава истинско удоволствие от шофирането. Така както Наталия може да бъде огън, така и машината с нейните 510 коня в plug-in хибридната електри ческа версия с увеличен пробег може да ускори само за 4,5 секунди с активирана функция за динамично стартиране Dynamic Launch. В същото време може да се придвижва напълно безшум но до 80 км, когато е в електрически режим. Хубавото е, че има функция за бързо зареждане с постоянен ток, която му позволява да се зареди от 0 до 80% за по-малко от час с устройство за бързо зареждане с мощност 50 kW, докато до машна станция Wallbox за зареждане с промен лив ток с мощност 7,2 kW ще осигури пълен заряд за по-малко от пет часа, предлагайки максимално удобство при домашно зареждане през нощта. А комфорта в купето предлага лукс и комфорт, каквито една жена с най-изискан стил би могла да предложи.

10% ОТСТЪПКА

Избери 6 или повече бутилки вино и
вземи 10% отстъпка

10% ОТСТЪПКА