Избери 6 или повече бутилки вино и вземи 10% отстъпка

Румен Радев

Посети Винарско имение в село Брестник

“Ако България иска да бъде конкурентоспособна в динамична и сложна международна среда, тя трябва на държавно ниво да стимулира и инвестира в експортноориентирани технологии с висока добавена стойност.“ Това заяви президентът Румен Радев на срещата си през изминалата седмица с ръководството на „Милара Интернешънъл“.

Българската компания се занимава с иновативни дейности, сред които производство и програмиране на роботи и дизайн и производство на електрически камион. Предприятието има 579 работници в цял свят, работи в Европа, Азия и САЩ и има над 130 клиенти, за които доставя най-различни компоненти, сред които най-голям дял заемат решенията за автоматизация за производители на специализирано оборудване.

Държавният глава приветства напредъка на българската компания и обсъди с нейното ръководството потенциала за надграждане и развитие. Румен Радев отбеляза добрия пример на ръководството на предприятието да се развива, като инвестира в младите хора. Обща бе позицията, че у нас има хора с потенциал, чиито знания и опит могат да допринесат за възвръщането на позициите на България в сферата на роботиката, роботопроизводството и високите технологии.

По-рано същия ден президентът посети и винарско имение в село Брестник, Община “Родопи“. Там Румен Радев разговаря с българските винопроизводители от компанията и се запозна с процеса на производство и иновативните методи, които съчетават френски и български технологии за подобряване на качеството на българските вина. Обсъдени бяха възможностите за развитие на отрасъла и утвърждаване на българските вина на международните пазари.

10% ОТСТЪПКА

Избери 6 или повече бутилки вино и
вземи 10% отстъпка

10% ОТСТЪПКА