Избери 6 или повече бутилки вино и вземи 10% отстъпка

Наталия Гаджева

Мисия Българско Вино

7 момента на 7 личности заели се с МИСИЯ БЪЛГАРСКО ВИНО: Наталия Гаджева, ВИ Драгомир

Продължаваме да ви срещаме с интересни и значими за българското вино личности, които успешно и много лично са се заели да изпълняват „МИСИЯ БЪЛГАРСКО ВИНО“. Постарахме се да изберем разнообразни личности – българи от различни сфери ( енолози, маркетолози, дизайнери, блогъри…), обединени от виното, което често самите те наричат „другата ми любов“. И пак стигнахме до любовта, няма как особено през Февруари.

Това са седем българи, които намират във виното „нещото“, което определя и движи техния живот ( а нашия прави по-интересен и вкусен) – удоволетворение, емоция, свобода, страст и положителна енергия. Всеки един от седмината заели се с „ МИСИЯ БЪЛГАРСКО ВИНО“ се съгласи да сподели 7 истински момента, в които виното е главен герой и движеща сила. Вярваме, че ще откриете много положителна енергия, която тези прекрасни личности носят, гордеят се с избора си, заразяват с ентусиазъм и вино всички около себе си. А ние, споделяйки ги вярваме, че ще докоснем повече от вас, а кой знае може и вие да станете част от „МИСИЯ БЪЛГАРСКО ВИНО“ и гордо да бъдете посланници на българското вино! Ще публикуваме техните моменти всеки ден до 14 февруари – денят на лозаря и винаря (колкото и да не го приемаме и денят на любовта, но нали е празник)!

Налейте си чаша хубаво българско вино и им се насладете. Четиво за 5 мин!

Днес ви представяме Наталия Гаджева!

Наталия Гаджева или другото лице на „Драгомир“ ( Винарско имение “Драгомир“), макар че не е сама в този проект, а заедно с Константин Стоев ( неин съпруг и технолог на избата), избрахме и поканихме нея да сподели своите моменти. Когато за първи път срещнете Наталия Гаджева, тя остава впечатлението на човек с железен характер ( мъжко момиче), за който няма невъзможни неща. А всъщност тя е изключително емоционален и чувствителен човек, винаги усмихната и готова на всичко щом мисията е „Българско вино“ по един елегантен начин, както само една жена го може. Очарова с нестихващия си ентусиазъм и устременост, вярва в положителната промяна на качеството на българските вина и работи в посоката те да бъдат оценени достойно навсякъде по света. Sarva, Karizma, Pitos са имената на техните вина, които издават прецизност и отдаденост до безкрайност, които носят само наслада на тях и на нас…отпивайки от тях.

МОМЕНТЪТ, В КОЙТО ПРЕДСТАВЯШ НАЙ-НОВОТО ВИ ВИНО …
…Очаквам го с голямо нетърпение, защото знам, колко много работа е била положена преди да се стигне до този момент и колко много хора зависят от това представяне. В повечето случай няколко години, сериозен труд и на полето и във винарната. Припомням си всички детайли около създаването на виното и разказвам най- увлекателната история … Този за момент е един от най- съществените от маркетингова гледна точна, защото каквото кажеш за виното, това ще се знае и помни.

МОМЕНТЪТ, В КОЙТО НАМИРАШ СКИРТОТО ЛИЦЕ НА ДУМИТЕ В ТВОЕТО ВИНО…
…Винаги когато дегустирам или консумирам наше вино, то ми разказва историята си с вкуса си и понеже тази история я пишем заедно с него, то повярвайте ми често си говоря „сама“ т.е с виното. Освен това виното усеща и настроението ти – когато си усмихнат и то е вкусно и ти харесва, но когато си намръщен – тогава по- добре не пий вино – особено твое …….

ММОМЕНТЪТ, В КОЙТО ИЗБРА ВИНОТО ЗА ТВОЯ ПРОФЕСИЯ, ЛЮБОВ И СТРАСТ…
…Завършвайки Техникума по електротехника в Пловдив, твърдо бях решила, че искам да имам повече творчество в бъдещата ми професия. Средното ми образование ми помогна много , но съм щастлива , че продължих в насока – технология на виното. Беше спонтанно решение, желание от раз, но винаги ще бъда благодарна на този момент, защото за мен работата с виното е повече от професия, тя е моят живот и моята голяма страст…..Сега вече 24 години по- късно по никакъв начин не мога да си представя живота ми без виното…..

МОМЕНТЪТ, В КОЙТО РАЗБРА, ЧЕ ИСКАШ ДА БЪДЕШ ТЕХНОЛОГ …
… Правилен въпрос, защото избирането на специалността в Университета не винаги значи , че ще работиш професията, която си завършил. Още от първият ми работен ден, въпреки, че не бях назначена като технолог очаквах мига , в който ще направя първото си вино и той дойде само няколко месеца по- късно, защото от трима технолози в избата, останах сама. В този пръв за мен гроздобер със средна продължителност на работния ден 15-16 часа вече знаех, че духа на ферментиращото грозде е влязъл много, много сериозно в мен…..Огромната опашка от чакащи камиони с грозде, шума на гроздомелачките, тракането на помпите, аромата на прясно смачкано грозде, безбройните оси и пчели около теб…., първото опитване на ферментираща мъст… , първото твое вино, всичко това е магия, която очаквам всяка есен….А готово вино – то е най- впечатляващата приказка, която можеш да разкажеш….

МОМЕНТЪТ, В КОЙТО НЕ СИ ЛЯГАШ, ЗА ДА ДОВЪРШИШ НЯКОЕ ВИНО…
… Като истински козирог с перфектна организация на работния ден мога да кажа , че няма такъв момент или ако се случи купажът да не се получава в този ден – ще го пробвам отново на следващия, защото знам, че има дни , в които не се случват нещата и няма смисъл да се мъчиш…Освен това при нас работата е толко добре планирана , че има време за всичко….

МОМЕНТЪТ, В КОЙТО МУЗАТА ТИ ВРЪЗВА ТЕНЕКИЯ ( И НЕМОЖЕШ ДА РЕШИШ КАКВО ДА ПРАВИШ С ВИНОТО) …
…Изчаквам музата да мине на друга вълна и тогава я яхвам отново….., но през това време не спирам да мисля по въпроса. Освен това старо винарско правило е, че може от две хубави вина да не направиш един хубав общ купаж. Взимаш нови проби и започваш отново. То това е хубавото на нашата професия, че все имаш оправдание – „защо пак дегустираш“- „ ами музата ми върза тенекия“…..

МОМЕНТЪТ, В КОЙТО СИ КАЗВАШ „ ДОБРЕ, ЧЕ СТАНАХ ЕНОЛОГ, А НЕ …“
… Всеки един момент, в който ми се обаждат хора, за да ми благодарят за невероятните емоции, които са имали с нашите вина……или моментите, в който виждаш задоволството в очите на хората пред теб, когато помирисват или опитват виното ни….Това са моменти, в които дори мога да се разплача….. и съм го правила….

10% ОТСТЪПКА

Избери 6 или повече бутилки вино и
вземи 10% отстъпка

10% ОТСТЪПКА