Избери 6 или повече бутилки вино и вземи 10% отстъпка

ЗЛАТНА МАРТЕНИЦА

за Винарско имение Драгомир – награда на Сдружение „ Произведено в България“

За тридесети път сдружението “Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчи годишните награди “Златна мартеница”. Наградата е учредена от Сдружението, за да подпомогне съживяването на българските производства и услуги, и повишаването на тяхната конкурентоспособност в страната и на международния пазар.

Държавният глава Румен Радев отличи със “Златна мартеница” винарското имение “Драгомир” в категорията “Компания, наложила своя търговска марка на българския и международните пазари”.

Напоследък най-модерната дума е “прозрачност” – на управление, на решенията, на изготвяне на меморандумите, на коалиционните споразумения и на всичко около тях. Мога да ви кажа, че този принцип на прозрачност отдавна е въведен в тази винарна, каза президентът, базирайки се на личните си наблюдения. Идете да видите какво означава прозрачност, там целият производствен цикъл – от влизане на гроздето до бутилирането, е зад огромни стъкла, вижда се целият цикъл, прекрасно организирано производство, всичко е като на витрина, посочи президентът и пожела този принцип да се пренесе и в държавата.

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи втората “Златна мартеница” –  за малко предприятие с уникална продукция, наложила се на международния пазар, на Десислава Тошева,  основател и собственик на компанията Caviar Couture. Йотова й пожела повече успехи на международните подиуми, а кориците на най-престижните модните списания да бъдат с нейни модели. И най- хубавото е, че пише “Произведено в България”, каза вицепрезидентът. 

Третата награда “Златна мартеница” е за успешна и иновативна компания, предлагаща продукция с постоянно високо качество, и с нея бе отличена “Карнобатплод” АД. Наградата беше връчена от Петър Кънев – член на икономическата комисия в парламента.

Като народен представител от област Бургас се радвам, че има фирма, която се занима не само с изкуствен интелект, но най-вече има естествен интелект, за да постигне нещо реално, каза Кънев. Ние политиците често се опитваме да говорим как помагаме на малкия и средния бизнес, но много често помагаме средният бизнес да стане малък, каза още депутатът.

Четвъртата награда “Златна мартеница”, която е за успешно женско предприемачество, отиде при Ирина Недкова, собственик и управител на компанията “Айрини Студио” ООД.

В приветствието към участниците в церемонията Кънчо Стойчев – председател на Управителния съвет на Съюз “Произведено в България”, посочи, че причината икономиката на България да не е постигнала много по-високи резултати се дължи факта, че за тридесет години нито едно от правителствата на страната не е поставило във фокуса малките и средните фирми, които са гръбнак на икономиките на развитите държави. Като проблем той изтъкна и липсата на ангажимент от държавата да се справи с влошаващите се по думите му административна тежест и с “отвратителната бизнес среда”, като отбеляза, че за тази цел не са нужни финансови разходи. 

10% ОТСТЪПКА

Избери 6 или повече бутилки вино и
вземи 10% отстъпка

10% ОТСТЪПКА