Избери 6 или повече бутилки вино и вземи 10% отстъпка

Голямо световно признание за български изби като винени дестинации

WORLD’ S BEST Vineyards

52, 77, 84! Веднага ще ви кажем какво стои зад тези цифри. Това са позициите на три български винарски изби: Мидалидаре Естейт, Вила Мелник и Винарско имение Драгомир в обявената на 26 10.2022 в Мендоса, Аржентина, престижна класация World’s Best Vineyards 2022: Top 100!

Признанието е огромно – както за самите винарни и техните екипи, така и за България като винена дестинация. Става въпрос за Топ 100 в целия свят, в който вино произвеждат 50 страни. И например само в Каталуния – една от 17-те автономни области на Испания, има над 600 изби.
Така че от сърце честитим на всички хора от трите изби, на чиито усилия, въображение и всеотдайност се дължи този успех!
Класацията се изготвя от World’s Best Vineyards Academy. Това е общност от над 500 експерти в сферата на виното и винения туризъм от всички краища на планетата. Светът е разделен на географски региони, всеки от които се ръководи от експерт, признат за регионален председател от Академията.

Всеки от тях има отговорността да осигури 36 експерти във виното и винения туризъм. И всеки с право на глас трябва да гласува за 7 винарни. Няма предварително определен списък с критерии или предварителен списък с изби, от който да се избира: всеки глас е номинация за винено изживяване, отворено за публиката, което те смятат за най-добро в света. Все пак неписаните критерии са ясни: те включват цялостното туристическо преживяване – виното, лозята, винения тур и дегустация, лозарските и винарски практики и традиции, историята на бранда и хората зад него, връзката с природата, гостоприемството на екипа, репутацията на винарната.Така че от сърце честитим на всички хора от трите изби, на чиито усилия, въображение и всеотдайност се дължи този успех!

Номер 1 тази година е невероятната Antinori nel Chianti Classico в Тоскана. За пръв път короната не е за Zuccardi в дивната долина Вайе де Уко – винарна от Мендоса, Аржентина, която три поредни години оглавяваше класацията и която преминава в Залата на славата.

10% ОТСТЪПКА

Избери 6 или повече бутилки вино и
вземи 10% отстъпка

10% ОТСТЪПКА